Heldere onderwaterbeelden Doggersbank Noordzee

Onderwaterbeelden.nl zet zich al jaren in voor Stichting Duik de Noordzee. Hun missie is een schone en gezonde Noordzee. Het doel van deze organisatie is wrakken in de Noordzee te onderzoeken en te ontdoen van spooknetten en verloren vistuig.

Daarnaast fungeert ze als platform voor andere organisaties, ministeries en media. Dankzij de platform-functie zijn onder meer tijdens de duikexpedities tientallen zeldzame en nieuwe soorten ontdekt, hetgeen veel persaandacht genereert en bijdraagt aan discussies binnen ministeries over bescherming van Noordzeegebieden. Onderwaterbeelden.nl filmt alle duikexpedities boven- en onderwater. In deze film ziet u beelden van Expeditie Doggersbank 2017. Een zeer geslaagde expeditie met zicht tot 20 meter en ontmoetingen met bijzondere diersoorten, zoals een zeewolf, octopus, lengen, dodemansduimen en bijzondere naaktslakken (zelfs nieuwe soorten voor Nederland). Tevens een expeditie waarbij veel netten werden geborgen.

In de film ook een gruwelijk beeld van een verdronken zeehond. De vrijwilligers van de stichting hebben deze zeehond helaas niet kunnen redden, maar veel andere dieren wel. Krabben en kreeften worden boven en onderwater bevrijd en het spooknet wordt geborgen zodat het geen nieuwe slachtoffers maakt.

Inmiddels zijn onze cameramensen al 12x aan boord gestapt. Zoekt u onderwaterbeelden van de Noordzee? Dan bent u bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Wij hebben een unieke beeldbank van alle Noordzeegebieden. Van noord tot zuid en van oost tot west. En ook beelden van vele diersoorten (van groot tot klein), landschappen en vervuiling onder water. Noordzee-beelden van Nederland, Noorwegen en Schotland. Kijk hier om een indruk te krijgen van ons Noordzee archief. Ook met vragen over de Noordzee kunt u bij ons terecht.

Wegbrengen naar de duikplaats

Op de surfplank naar de duikplaats

Onderwaterfilmen Noordzee

Filmen in het heldere water van de Noordzee

Terug van de duik

Terug aan boord met de Sony PXW-FS7

Netten pluizen dek Cdt Fourcault

Filmen met de Sony PXW-FS7 bij het netten pluizen aan dek van de Cdt Fourcault.

ECT op het dek

ECT op het dek met de Sony PXW-FS7

Peter van Rodijnen en Klaudie Bartelink

Peter van Rodijnen en Klaudie Bartelink